Harm E. Steenhuis was vurig aanhanger van Hendrik de Cock, hij schreef in 1834 het verzoekschrift aan de koning en bezocht De Cock op 13-02-1835 in de gevangenis te Groningen.

Bij de instituering van de gemeente op 27-10-1836 werd Steenhuis tot ouderling gekozen en bleef dit tot aan zijn dood in 1847.

Gedurende het ruim zevenjarig bestaan van de gemeente te Zandeweer was hij de spil, met aan zijn zijde de 13 jaar oudere diaken Kornelis Jans Bos.

 

‘s Zondags kwam de gemeente bijeen in de boerderij van Steenhuis in De Knijp, d.w.z. in de eerste plaats in de thans niet meer bestaande boerderij op een heemstede ten westen van de tegenwoordige Knijpsterheerd, Knijpsterweg 8.

Twee onafhankelijke bronnen melden dat Steenhuis in 1840 een nieuwe boerderij liet bouwen, met een zodanig groot en ruim tussenhuis dat hierin met gemak kerkdiensten konden worden gehouden.

Men vergaderde dus in de oude en nieuwe boerderij.

Met de kanttekening dat het wooncomplex in de loop der jaren nogal gemoderniseerd is. De eigenaar is in ca. 2006 bezig om een aantal kamers weer meer in oude staat te herstellen.