Liberaal christendom

 

Wat buiten en binnen de kerk ook gedacht mag worden: er is veel meer dan orthodox, seculier of niks. Dit boek is de presentatie van een liberaal christendom.


Met een open blik naar de (wetenschappelijke) inzichten van deze tijd verwoorden elf auteurs de relevantie van de christelijke traditie voor vandaag. Zij bieden een liberale theologie die onorthodox is en de grote vragen niet schuwt.


De auteurs, allen predikant, spreken zich uit over waarheid en interpretatie, kerk en wereld, over God, Jezus en de Geest. Ze denken na over de impact van geloof op onder andere geweld, vrijheid, liefde.


Het boek 'Liberaal christendom' reikt waardevolle bouwstenen aan voor een eigentijdse en levensnabije theologie. Die theologie is niet af en wil dat ook niet zijn. Het is eerder een theologie in fragmenten. En precies daarom nodigt zij de lezer uit zich actief in het gesprek te mengen.


Peter Nissen, hoogleraar spiritualiteitsstudies en remonstrants predikant: ‘Dit boek schetst de contouren van een liberale theologie. Wars van conservatisme en secularisme gaan de schrijvers met de lezer het gesprek aan over religie en geloof. In korte, stevige teksten raken zij daarbij ook heikele kwesties.’

Bron: bol.com, Auteurs: Rick Benjamins en Jan Offringa, 2015